Hlavní obsah

Policie obvinila otce ze znásilnění roční dcerky

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zarážející případy pohlavního zneužívaní malých dětí vyšetřují kriminalisté na Ostravsku. Policie tento týden obvinila dvaašedesátiletého muže z Bohumína na Karvinsku, který pohlavně zneužil teprve roční dcerku. Začali také stíhat osmadvacetiletého muže, který zneužíval děti svých známých.

Článek

"Obviněný ve svém bytě od počátku června pohlavně zneužil svou nezletilou, nyní patnáctiměsíční dceru," sdělil severomoravský policejní mluvčí Milan Klézl. "Do bytu ji přivedl na návštěvu. Malé dítě vysvlékl a lízal na genitáliích, třením penisu o genitálie pak dosáhl vyvrcholení. Jednalo se o obdobu pohlavního styku, nikoli dokonaný pohlaví akt. Navíc si to zachytil fotograficky," popsal dále policista. Ke zranění holčičky naštěstí nedošlo. Policie však muže obvinila ze znásilnění.

Policistům se zvedal žaludek

Chlípník se usvědčil sám, protože si snímky zašel nechat vyvolat do jednoho bohumínského fotolabu. Tamní zaměstnanci na jeho úchylku upozornili policii. Kriminalistům se při pohledu na fotografie zvedal žaludek. Podle informací Práva se sice muž hlásí k otcovství, ale biologicky není potvrzeno, že je skutečným otcem dítěte. Holčička s ním v jedné domácnosti nežila. "Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby, za uvedené jednání mu nyní hrozí až 12letý trest odnětí svobody," řekl Klézl.

Navíc policisté začali stíhat 28letého muže z Ostravy-Poruby. "Obviněný v červenci v Ostravě-Třebovicích u řeky Opavice stanoval s dětmi svých známých, které pohlavně zneužíval. Dvanáctiletého chlapce ve stanu nutil k tomu, aby se svlékl, pak požadoval, ať mu tře pohlavní úd a nakonec po něm chtěl, ať mu vniká svým přirozením do análního otvoru. Se svou o rok starší sestrou si pak měli vzájemně strkat jazyky do úst," vylíčil policejní mluvčí.

Ke zranění dětí naštěstí rovněž nedošlo. Sourozenci se po incidentu svěřili nejprve svému strýci, který o věci informoval rodiče. Ti pak věc oznámili policistům. "Policie si vyžádá znalecké posudky k duševnímu stavu obviněného. Nyní mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody," doplnil Klézl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám