Hlavní obsah

Zloděj, který obral důchodce, je za mřížemi

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Otisky prstů odhalily zloděje, který se neštítil okrást o poslední peníze 86letého seniora v Sochorově ulici v brněnské části Žabovřesky. Policisté našli otisky prstů, které při porovnání v evidenci pachatelů ukázaly, že případ má na svědomí 25letý muž z Brna. Ten není v podsvětí žádným nováčkem a svůj trestní rejstřík si rozšíří.

Článek

"K případu došlo začátkem června, kdy měl pachatel v ulici Sochorově zazvonit u bytu důchodce a předstírat, že je pracovník nemocnice, a že provádí kontrolu a výměnu francouzských holí. Po kontrole muži sdělil, že nejsou vhodné a nabídl mu nové za 1200 korun. Senior souhlasil, že si nové hole koupí, a šel přichystat peníze," uvedla Andrea Procházková z brněnské policie.

Místo, kde má senior své úspory, si prohlédl i zloděj a ve vhodném okamžiku mu peníze sebral. Pak si vzal i 1200 korun na nové hole a řekl, že pro ně jde do auta. "Dlouho se však  nevracel a důchodci to začalo být podezřelé. Po chvíli zjistil, že ho vypočítavý zloděj okradl nejen o 1200 korun za hole, ale i o dalších 398 000 korun, které měl uložené zvlášť v obálce," dodala Procházková.

Policisté proto opět vyzývají starší lidi, aby si dávali pozor, komu otvírají a při sebemenším podezření, že něco není v pořádku, aby volali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám