Hlavní obsah

Mladík srazil chodce a ujel

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Příkladem řidičské nezodpovědnosti a naopak pozornosti okolí je pro hodonínské policisty nehoda, při které v neděli po poledni řidič srazil v centru Hodonína dvě chodkyně a z místa nehody ujel.

Článek

"Je to případ, ve kterém musíme poděkovat lidem za obětavou pomoc. Nezůstali lhostejní k neštěstí druhých a pomohli. Vozidlo, ve kterém nezodpovědný řidič ujel z místa nehody, jiný motorista sledoval až k místu, kde je devětadvacetiletý původce nehody odstavil," uvedla tisková mluvčí hodonínské policie Irena Bauer. Mladý řidič následně sám opustil místo za volantem a nechal se odvézt na místo nehody. To však nic nemění na základní chybě, kterou je neposkytnutí pomoci.

Řidič Octavie přijel do Hodonína od Rohatce a na světelné křižovatce v centru města odbočoval vlevo. Přitom ale nedal přednost chodcům a srazil dvě sestry ve věku dvaadvacet a osmnáct let. Jedna z dívek přitom utrpěla těžké zranění.

Mladík, který nezastavil a z místa nehody ujel, neobstál vzápětí při dechové zkoušce. Policisté zjistili dechovou zkouškou 0,76 promile alkoholu v krvi, pro řidiče připravují obvinění ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci, což může skončit odsouzením až na tři roky ztráty svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám