Hlavní obsah

Při srážce dvou aut s avií jeden mrtvý a dva těžce zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURSKO

U Turska v okrese Praha-západ se srazila dvě osobní auta s avií. Střet nepřežila sedmatřicetiletá žena v osobním autě. Další dva lidé jsou těžce zraněni. Uvedla to mluvčí pražské záchranky Tereza Janečková.

Článek

Jeden těžce zraněný pacient byl letecky dopraven do pražské nemocnice ve Střešovicích, druhého záchranáři po ošetření odvezli do nemocnice Motol, dodala Janečková.

Těžce zraněný řidič jednoho osobního vozu podle ní utrpěl mnohočetná poranění ohrožující na životě. Byl v bezvědomí. Záchranáři mu zajistili základní životní funkce, připojili na umělou plicní ventilaci, ošetřili krvácející rány a předali ho letecké záchranné službě, která ho transportovala na urgentní příjem do střešovické nemocnice. Jeho spolujezdkyně na místě zemřela.

Dvacetiletý muž z druhého osobního auta utrpěl lehká zranění, která mu zdravotníci ošetřili na místě. Řidič nákladního vozu byl s otevřenými zlomeninami a drtivými poraněními nohou po ošetření předán letecké záchranné službě, jež ho transportovala do nemocnice v Praze na Vinohradech. Jeho spolujezdec s lehkými zraněními sanitka převezla do nemocnice v Praze-Motole.

Mluvčí okresního policejního ředitelství Prahy-západ Jaroslav Vokáč uvedl, že podle prvních výsledků vyšetřování nehodu zřejmě zavinil řidič avie. Z neznámých příčin přejel do protisměru a narazil do dvou aut a stromu.

Provoz na silnici je omezen, dopravu řídí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám