Hlavní obsah

Policie viní skupinu lidí z daňových úniků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kriminalisté už v dubnu obvinili sedm lidí z daňových úniků za víc než 200 miliónů korun. V případu ale prověřují ještě další obchodní transakce a faktury, jejichž objem převyšuje 1,2 miliardy korun.

Článek

"Dva muži ve věku 39 a 42 let, včetně 'hlavního' pachatele, se v obavě před trestním stíháním skrývají a jsou stíháni jako uprchlí," sdělila mluvčí finanční policie Naďa Očenášková.

Hlavní obviněný údajně v letech 2003 a 2004 zahrnoval do účetnictví společnosti, která měla vysoké příjmy z reklamní činnosti v automobilovém sportu, faktury za práce či zboží, které ale nikdo nikdy neudělal či nedodal. "K tomuto účelu vytvořil v České republice řetězec několika společností, které faktury dodávaly," dodala.

Policisté podle ní při domovních prohlídkách objevily vedle účetních materiálů, faktur a dalších listinných důkazů i pravděpodobně nelegálně drženou zbraň a neoprávněně držené padělané notářské razítko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám