Hlavní obsah

Přistižený zloděj pobodal ředitelku školy

Novinky, Petr Knötih, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Drama, které zaskočilo obyvatele Rahradic na Brněnsku, se strhlo ve středu po poledni v místní jednopatrové škole, kde zatím neznámý zloděj pobodal 38letou ředitelku Blanku P. Žena se snažila zachovat statečně, když zahlédla muže, jak vychází z ředitelny, tak ho oslovila a snažila se zjistit, proč nese v ruce peníze. Muž však vytáhl nůž a ředitelku dvakrát bodnul. Jedna rána šla do ruky a druhá do hrudníku, ale ani jedna není smrtelná.

Článek

Vše se odehrálo v době, kdy kolem byly ještě další učitelky, které poskytly své šéfové první pomoc a zavolali sanitku a policii. Žena skončila v nemocnici, kde se podrobila operaci a nyní je v pooperačním stavu, který lékaři hodnotí jako dobrý, ale lékaři zranění označili za středně těžké.

Žena podle lékařů utrpěla bodnořeznou ránu do paže a jednu bodnou do hrudníku. Naštěstí nebezpečnější rána do hrudníku nezasáhla srdce a další životně důležité orgány. "Pacientka se podrobila operaci, její stav je stabilizovaný. Dětem vzkazuje, že bude v pořádku, my to můžeme potvrdit," řekl Právu náměstek ředitele nemocnice Petr Svoboda.

V šoku byla i policie

Z útoku na ředitelku byli velmi překvapení i policisté, kteří nic podobného zatím nezaznamenali. Na Brněnsku sice policie v posledních týdnech eviduje několik krádeží ve školách, ani jednou nedošlo ani k náznaku nějaké agrese nebo napadení ze strany pachatele. Toto je jediný útok a hned se zbraní.

"Něco takového jsme tady ještě neměli. Po převozu zraněné do nemocnice jsme zahájili všechny kroky k dopadení pachatele. Vyslechli jsme svědky, kteří se poblíž místa činu pohybovali, ale nejdůležitější bude pro nás výslech zraněné, který bude  možný až ve čtvrtek," potvrdil Právu zástupce policejního ředitele  pro Brno - venkov Zdeněk Sycha.

Vyděšení z tohoto hrůzného činu jsou i místní obyvatelé, kteří diskutují o tom, zda se žena měla nezvanému návštěvníkovi postavit, protože ten ji mohl zabít. "Trocha peněz za to nestojí, život a zdraví se nedá ničím nahradit. Nikdo nevíme, jestli věděla, že jde o zloděje. Navíc to musel být někdo, kdo to tady zná, protože sjet krást do školy mimo hlavní tah, není pro náhodného zloděje běžné," uvažovali lidé bydlící nedaleko školy.

Také žáci, kteří do školy chodí nebo chodili, mají útoku na ředitelku Blanku P. plnou hlavu. "Ona je dobrá, je sice přísná, ale fakt dobrá. Učila všechny předměty 1. a 3. ročník. Snad se jí nic nestane a vrátí se brzo domů," uvedl chlapec, který ještě nedávno školu navštěvoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám