Hlavní obsah

Policie si při Mimoňských válkách posvítí na tuningové speciály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

Milovníci silných a hlučných tuningových vozidel se o nadcházejícím víkendu sjedou na jednu z největších akcí svého druhu u nás. Pořadatelé Mimoňských válek očekávají návštěvu více jak 30 000 lidí, kteří se do prostoru bývalého letiště v Hradčanech na Českolipsku sjedou v přibližně 9 000 čtyřkolových miláčcích. Policisté v souvislosti s motoristickou akcí nedoporučují do okolí akce cestovat.

Článek

"Od pátečního odpoledne až do neděle doporučujeme motoristům, aby se raději vyhnuli silnicím z Mimoně na Ralsko a Kuřivody. Stejně nedoporučujeme využívat silnici z Mimoně na Hradčany. Předpokládáme, že silnice v okolí bývalého vojenského letiště v Hradčanech budou, s ohledem na velký počet speciálně upravených vozidel, téměř neprůjezdné," uvedla policejní mluvčí z České Lípy Ivana Baláková.

"Pro návštěvníky je připraven bohatý soutěžní i doprovodný program, nudit se zde určitě nebudou. Vpouštět do areálu začneme až v odpoledních hodinách, první části programu začnou v pět hodin odpoledne," uvedla pro Novinky Monika Rydlová z pořádající organizace.

Očekávané dopravní komplikace vychází ze zkušeností policie z loňského ročníku. "Silnice z Mimoně k letišti byla úplně ucpaná. Motoristům doporučujeme využít náhradní trasy přes Doksy a Jablonné v Podještědí," doplnila Baláková.

Místní policisty o víkendu posílí kolegové z dalších severočeských okresů. Muži zákona se zaměří na jízdu pod vlivem alkoholu a technický stav automobilů. V minulém roce se v rámci akce stala vážná dopravní nehoda, při které najel opilý řidič do spících účastníků srazu a několik jich poranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám