Hlavní obsah

Dálnici po srážce kamiónů zasypaly papírové role

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Více než miliónovou škodu způsobila dopravní nehoda dvou kamiónů, která se stala v pondělí dvacet minut po páté hodině na dálnici D2 v katastru Břeclavi. Řidič soupravy s nákladem těžkých papírových rolí z neznámých příčin zezadu narazil do před ním jedoucího kamiónu.

Článek

Souprava dopravce z Tachova se po střetu stala neovladatelnou a po nárazu do svodidel se převrátila. Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Haida museli řidiče ze zničené kabiny vyprostit přivolaní hasiči.

"S lehkým zraněním skončil v nemocnici," uvedla mluvčí krajské policejní správy v Brně Dagmar Bartoníková. Navzdory krvavé skvrně na čelním skle byl nejvážnějším zraněním otřes mozku, který muž utrpěl.

Převrácený kamión zničil svodidla a papírové role se rozkutálely po dálnici. Po dobu likvidace nehody museli policisté zastavit dopravu v rychlém pruhu směrem do Brna, do Břeclavi zůstala až do poledne dálnice průjezdná pouze v odstavném pruhu.

"Škoda na vozidlech a nákladu je zatím vyčíslena na 1 180 000 korun. Oprava svodidel si vyžádá dalších osmdesát tisíc korun," řekla policejní mluvčí.

Příčinu nehody určí až další šetření. Vyloučen není mikrospánek, na nehodě se nemohl podílet stav dálnice, která byla v místě střetu holá beze stop sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám