Hlavní obsah

Starosta Nepomuku zmizel od dopravní nehody

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEPOMUK

Řadu pochybností budí páteční dopravní nehoda starosty Nepomuku Pavla Jirana (nezávislý) se služebním vozidlem. Kolem jednadvacáté hodiny v Husově ulici narazil se Škodou Octávie do betonového sloupu, z místa se vytratil a před příjezdem policie nechal zdemolovaný vůz odtáhnout. Policistům se ho podařilo zastihnout v bydlišti až druhý den po poledni.

Článek

"Na policejní linku oznámili občané, že v Husově ulici stojí ve sloupu havarovaná octavie s vystřelenými airbagy. Řekli, že uvnitř nikdo není a operačnímu důstojníkovi nahlásili espézetku. Podle ní bylo patrné, že jde o služební vůz Městského úřadu  v Nepomuku. Když policisté asi za dvacet  minut přijeli na místo, tak už tam vozidlo nenašli," řekl policista, který má o případu informace. Podle něho strážci zákona  začali po autě pátrat.

"Snažili se kontaktovat starostu ale nikde ho nezastihli. To se jim podařilo až v sobotu kolem 13 hodiny. Starosta přiznal, že havaroval a že chtěl nehodu oznámit až nyní, když zjistil, že škoda na vozidle je větší, než původně předpokládal," pokračoval zdroj.  

Policisté začali nehodu dodatečně šetřit. Škodu předběžně odhadli na 150 tisíc korun. "Prověříme všechny okolnosti, za jakých k nehodě došlo a také co nehodě předcházelo. Zatím je věc šetřena jako přestupek," řekl náměstek policejního ředitele Plzeň -jih František Pešl.  

Samotný starosta  k nehodě moc výřečný nebyl. "Já jsem neutekl, naopak s policisty jsem to vyřídil. Sám jsem se s nimi spojil následující den," tvrdil Jiran.  Na otázku, proč nehodu hned neohlásil, řekl, že neodhadl výši škody. "Myslel jsem si, že to bude do dvaceti tisíc korun," prohlásil starosta. Že by řídil opilý odmítl.

"Byl jsme do večera v práci. Žádný alkohol jsem nepil," uvedl Jiran. Měl i další vysvětlení, proč z místa nehody zmizel. "Byl jsem zraněný na hlavě, měl jsem otřes mozku. Byl jsem z toho v šoku, a  proto jsem odešel domů," hájil se starosta.  Proč ho policisté doma nezastihli, vysvětluje tím, že se nejprve nechal ošetřit v lékařské ordinaci a potom doma tvrdě usnul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám