Hlavní obsah

Primář porodnice popřel u soudu vinu za smrt novorozence

Právo, ČTK, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Kvůli smrti novorozence stanul primář havířovské porodnice Josef Pospíšil v úterý před karvinským okresním soudem. Policie ho obvinila loni v srpnu kvůli tomu, že těhotná matka, kterou vyšetřoval, později porodila mrtvé dítě.

Článek

Žalobce Otakar Cibien již dříve Právu řekl, že lékař krvácející matku nedostatečně vyšetřil, nenechal udělat ultrazvuk a poslal ji do jiné nemocnice, kde dítě přišlo na svět mrtvé. Neštěstí se stalo v říjnu 2004.

Těhotná 41letá matka si zavolala v Havířově sanitku, protože začala krvácet. Ta ji převezla do havířovské nemocnice, kde ji v ambulanci primář Pospíšil prohlédl. Poté ženu poslal do karvinské nemocnice vzdálené 15 kilometrů. Podle lékařů z karvinské nemocnice nemuselo dítě zřejmě zemřít, pokud by dostala matka včasnou pomoc.

Havířovský primář vinu popírá. Ultrazvuk neudělal z časových důvodů. "Dělám gynekologa od roku 1976. Stanovil jsem diagnózu a kvůli tomu, že se na našem gynekologickém oddělení malovalo, tak jsem matku poslal do Karviné," popsal již dříve Právu. Podle něj se objevily komplikace, které bohužel zapříčinily smrt dítěte.

Pokud by ho soud uznal vinným, hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Související články

Policie obvinila primáře havířovské porodnice

Policie minulý týden obvinila primáře havířovské porodnice Josefa Pospíšila kvůli tomu, že těhotná matka, kterou vyšetřoval, později porodila mrtvé dítě. Podle...

Výběr článků

Načítám