Hlavní obsah

Mladík na kole okrádal starší cyklistky

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRNOV

Unikátní fintu si vymyslel 18letý mladík z Krnova na Bruntálsku. Šestkrát si večer vyhlédl starší cyklistky, přiřítil se k nim na svém jízdním kole, a z odkládacího košíku bleskurychle ukradl věci v celkové hodnotě přesahující dvacet tisíc korun.

Článek

K jeho zlodějské cti může sloužit fakt, že mu pokaždé stačila rychlost spojená se zručností, a nikdy se neuchýlil k násilí. Cyklistický démon, tehdy ještě 17letý, řádil od dubna do června letošního roku.

"Okradené cyklistky měly mezi padesáti až šedesáti lety. Na různých krnovských ulicích odcizil například dámskou kabelku s mobilem a peněženkou, ve které bylo 6 500 tisíc korun. V dalších kabelkách či taškách byly doklady, platební karty a další osobní věci," uvedla bruntálská policejní mluvčí Lucie Krašteničová.

Po několika měsících vyšetřování policisté pachatele odhalili a v úterý byl obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty. Mladík je stíhán na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám