Hlavní obsah

Dva osobní strážci Krejčíře zatčeni

Právo, ČTK, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Detektivové protikorupční policie v pátek zadrželi boxery Romana Kracíka a Dana Macháčka v souvislosti s kauzou stíhaného miliardáře Radovana Krejčíře. "V pátek jsme oba zadrželi. To mohu potvrdit. Bližší informace budeme moci sdělit později," řekl v neděli Právu šéf protikorupční policie Miloslav Brych.

Článek

Boxeři měli v minulosti pracovat jako osobní ochranka Krejčíře. Před dvěma týdny měli navštívit Krejčíře na Seychelských ostrovech, kam před stíháním za přípravu vraždy celníka a miliardové podvody Krejčíř uprchl.

Podle informací ČTK Krejčíř označil zatčení rohovníků za "policejní teror" a popřel, že by měli s jeho aktivitami cokoliv společného. "Mohu s čistým svědomím prohlásit, že toto jsou lidé, kteří se nikdy nezúčastňovali mých jakýchkoliv aktivit," řekl údajně Krejčíř.

Dále se nechal slyšet, že ještě do letošních Vánoc chce v médiích zveřejnit kopie směnek dokazujících podle něj úplatkářskou aféru, která se týká ČSSD a jejího bývalého šéfa Stanislava Grosse.

Další důkazy prý budou zveřejňovány na internetových stránkách nebo prostřednictvím médií hned na počátku roku. Krejčíř to v neděli uvedl v telefonickém vstupu v pořadu televize Prima Nedělní partie.

Reklama

Související témata:

Související články

Žalobce prohledával Krejčířovu vilu

Žalobce Svatopluk Nauš, který vyšetřuje okolnosti útěku miliardáře Radovana Krejčíře při červnové domovní prohlídce, navštívil ve čtvrtek jeho černošickou...

Krejčíř vydal slibovanou knihu

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř přichystal pro Čechy "vánoční překvapení" v podobě nové knihy, která se v pondělí objevila na zdejším trhu. V publikaci...

Výběr článků

Načítám