Hlavní obsah

Počasí se podepsalo na tragickém víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Silný vítr, husté sněžení a neukázněnost řidičů zapříčinila tento víkend velké množství dopravních nehod. Jen v pátek a v sobotu na českých silnicích zemřelo 11 lidí. Policisté museli zasahovat u 1890 havárií, řekl v neděli mluvčí policejního prezidia David Kubalák. Tento víkend se tak pravděpodobně zařadí k těm nejtragičtějším v roce.

Článek

Tragická nehoda se stala například v sobotu odpoledne na namrzlé silnici E55 u Borku poblíž Českých Budějovic, kde se srazila tři osobní auta. Při nehodě zahynula jedna žena a tři lidé byli těžce zraněni. Asi pětadvacetiletý řidič vozu Škoda 120 tam dostal smyk na náledí a vjel do protisměru, kde se střetl se dvěma dalšími auty. "Vezl rodiče, jeho maminka zemřela na místě," řekla mluvčí českobudějovické policie.

Svým zraněním podlehla i třiasedmdesátiletá důchodkyně, kterou v sobotu večer srazil na přechodu pro chodce v centru Olomouce neznámý řidič. Řidič ji nabral a vláčel ji několik desítek metrů na kapotě vozu. Z místa nehody ujel. [celá zpráva]

Lidský život si vyžádala i páteční dopravní nehoda způsobená náledím na Zlínsku. Dodávka se čelně střetnula s nákladním vozem, starší muž sedící na místě spolujezdce zemřel.

Vážná nehoda, která nesouvisela přímo s nepřízní počasí, se stala v sobotu v Liberci. Při havárii autobusu s kamiónem se zde zranilo 15 lidí. Kolizi zřejmě zavinil rychle jedoucí řidič kamiónu. [celá zpráva]

V první polovině posledního předvánočního víkendu bylo podle Kubaláka těžce zraněno 26 lidí, 245 jich bylo zraněno lehce. Policisté vyčíslili celkovou škodu na 91,5 miliónu korun.

Tento víkend podle policejních statistik ale nebyl letos nejhorší. Například v sobotu 15. října zemřelo během jediného dne 12 lidí, 11 osob zahynulo v červenci na svátek Cyrila a Metoděje. Od počátku letošního roku zemřelo na českých silnicích více než tisíc lidí. Do konce listopadu evidují policisté pouze 23 dnů, kdy si dopravní nehody nevyžádaly žádný lidský život.

Reklama

Související témata:

Související články

Žena, kterou v Olomouci srazilo auto, zemřela

Třiasedmdesátiletá důchodkyně, kterou v sobotu večer srazil na přechodu pro chodce v Olomouci neznámý řidič, svým zraněním podlehla. Viník nehody z místa činu...

Výběr článků

Načítám