Hlavní obsah

V Liberci se srazil autobus s kamiónem: 15 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Autobus s kamiónem se srazily v sobotu po poledni na rychlostní komunikaci v Liberci. Podle prvních informací byla vážněji zranila jedna žena. "Máme hlášeno jedno těžké zranění a sedm až deset lehkých," řekl po 14. hodině Novinkám operační důstojník liberecké policie. Záchranáři nakonec ošetřili 15 lidí.

Článek

Žena podle policie proletěla dveřmi autobusu a má poraněnou hlavu. Na chvíli upadla do bezvědomí. Na místě zasahovaly sanitky a vrtulník z liberecké nemocnice.

"Sedm lidí jsme převezli do nemocnice. Nejvážnější úraz utrpěla jedna žena, po otřesu mozku upadla krátkodobě do bezvědomí," dodala krajská mluvčí záchranné služby Kristýna Fejfarová. Další cestující z autobusu si zlomili nohy a ruce, měli pohmožděné hrudníky a tržné a řezné rány.

Havárie se stala nedaleko nákupního centra Euronisa na sjezdu z dálnice k čerpací stanici Čermák. Po kolizi byla v místě neštěstí omezena doprava, provoz tam řídili policisté.

Řidič kamiónu tam sjížděl z dálnice do města a v protisměru se střetl s autobusem, který zajišťuje dopravu zákazníků mezi nákupním Centrem Nisa a terminálem MHD ve Fügnerově ulici. "Příčinou nehody byla zřejmě nepřiměřená rychlost kamiónu," uvedl operační důstojník liberecké policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám