Hlavní obsah

Mladík si na vraždu ženy nepamatuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Devatenáctiletý David Mikel z Otrokovic si údajně nepamatuje na srpen letošního roku, kdy měl dle obvinění spáchat vraždu bezdomovkyně z pražského hlavního nádraží. V případě uznání viny mu však hrozí až patnáct let vězení.

Článek

"Byl jsem tak opilý, že už jsem logicky neuvažoval a velmi matně si vzpomínám až na příjezd policie," řekl v úterý u pražského městského soudu Mikel. Podle obžaloby však poškozenou ženu muž ukopal k smrti.

Mikel přijel z Otrokovic do Prahy letos 4. srpna. Další den ráno zamířil do restaurace na Hlavním nádraží, kde do noci popíjel s dalšími mladíky. Opilý vyšel z baru ven a s jiným mužem pak na lavičce popíjel kolu s rumem.

"To poslední napití mě dorazilo a od té doby už si nic nepamatuji," doplnil. Podle obžaloby zřejmě začal v rozhořčení napadat lidi, kteří se pohybovali v okolí nádraží. Údajně zaútočil na dva spící bezdomovce a další tři osoby. Byl mezi nimi také jiný mladík, který se však ubránil.

Vybral si proto spící sedmdesátiletou ženu, které začal nadávat, poté ji prý opakovaně kopal do hrudníku a hlavy a několikrát jí značnou silou údajně dupl na obličej. Poškozená utrpěla zlomeninu lebeční i obličejových kostí, žeber a pohmoždění mozku. Zraněním na místě podlehla.

Útočník po činu utekl, ale po několika minutách se prý vrátil a údajně sledoval práci policie. Poznal ho však jeden dříve napadený mladík, který to oznámil policistům. Mikel skončil s obviněním z vraždy ve vazbě, kde "oslavil" i své pondělní devatenácté narozeniny. Také on se stal bezdomovcem, protože jeho matka následně zrušila Mikelovi trvalý pobyt v domě v Otrokovicích.

Podle znalců byly Mikelovy rozpoznávací i ovládací schopnosti v době činu podstatně snížené, ale nevymizely, byl tedy příčetný. Obhájce ale uvedl, že Mikel vůbec nevěděl, co udělal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám