Hlavní obsah

Řidič sjel i s autem do zamrzlého kanálu

Právo, mt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SPYTIHNĚV

Ze zamrzlého Baťova kanálu vyprošťovali hasiči v sobotu po páté hodině ranní řidiče, který se i s autem dostal pod vodu poté, co na namrzlé vozovce v obci Spytihněv na Zlínsku nezvládl řízení. Přestože byl automobil z poloviny pod vodou, podařilo se šoféra dostat z vody ven, aniž by utrpěl jakékoliv zranění.

Článek

"Celý mokrý musel jen rychle běžet domů, aby se zahřál a neumrzl," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Aby dostali hasiči auto z vody ven, museli nejdřív rozbít led, a vytvořit si tak pracovní prostor pro vytažení vraku.

"Třebaže práci znesnadňovalo husté sněžení, vozidlo se podařilo rychle zavěsit na popruh a vytáhnout jeřábem," popsal záchrannou akci Mitáček. Z havarovaného auta naštěstí neunikly žádné provozní kapaliny.

Havárie se stala na účelové komunikaci, která vede k jezu a následně podél Baťova kanálu. Nehody se tady podle policistů i hasičů stávají poměrně často, před rokem museli hasiči na stejném místě z Baťova kanálu vyprostit vůz, který téměř celý zmizel pod vodou. Na sobotní havárii se ale výrazně podepsalo neprofesionální chování řidiče, který po zamrzlé a zasněžené vozovce podle dostupných informací jel na letních pneumatikách s výrazně sjetým vzorkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám