Hlavní obsah

Muži půjdou na osm a 6,5 roku do vězení za přepadávání bank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud v pondělí poslal na osm a 6,5 roku do vězení dva Slováky. Podle rozsudku na přelomu loňského a letošního roku přepadli v Praze deset bank. V sedmi z nich si lup odnesli, ve třech případech byli neúspěšní.

Článek

Soud navíc oba Slováky vyhostil z ČR na dobu neurčitou. Za loupeže jim hrozilo až 12 let vězení. Rozsudek je zatím nepravomocný.

Akce na vyloupení bank měl vymyslet jednadvacetiletý Radomír Čipčal, který při loupežích podle soudu používal maketu pistole, aby zastrašil personál banky. Pomáhal mu stejně starý kamarád Julius Oláh, který však v bankách hlídal a dělal prý jen doprovod. Jeho obhájce se na místě odvolal, trest 6,5 roku se mu zdá nepřiměřený, požadoval trest pět let.

O odvolání kvůli délce trestu uvažuje také Čipčalův advokát. Kauzu tedy bude řešit v odvolacím řízení ještě pražský vrchní soud.

Dvojice loupila naposledy letos 24. února. Druhý den je po přepadení pobočky Komerční banky ve Spálené ulici ale policie dopadla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám