Hlavní obsah

Policie obvinila gang zkušených bankovních lupičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní komisař obvinil čtveřici pachatelů z trestných činů loupeže a přípravy loupeže. Podle policie měli přepadnout peněžní ústav v Klášterci nad Ohří v prosinci roku 1999. V roce 2000 připravovali další přepadení v Praze a sehnali si i samopaly, které neváhali použít.

Článek

Dva z pachatelů jsou už ve vězení, dva jsou vyšetřováni na svobodě. Podle obvinění přepadli banku v Klášterci nad Ohří v roce 1999 a v únoru roku 2000 připravovali přepadení peněžního ústavu v ulici V Olšinách v Praze 10, na které jeden z pachatelů obstaral dva samopaly.

Tato akce se nikdy neuskutečnila, ale v únoru téhož roku se pachatelé domluvili, že si pro peníze půjdou do peněžního ústavu v Hostivařské ulici v Praze 10.

Jeden z mužů obstaral auto. K přepážce se vypravil 32letý J. B. a 39letý P. Č. Samopalem ohrožovali jednu zákaznici banky a ostatním přikázali lehnout si na zem. Pak se snažili rozstřílet skleněnou přepážku, aby se mohli dostat penězům. Když je získali, ujeli přistaveným autem. Způsobili škodu za dva milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám