Hlavní obsah

Lubina na ženu nestřílel, dokazují nábojnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAKOVNÍK

V Řevničově na Rakovnicku policisté objevili dvě nábojnice, díky kterým můžou definitivně vyloučit, že střelcem, který koncem září postřelil na místním parkovišti ženu, je zadržený vrah David Lubina.

Článek

Útočník byl schovaný v lese. Poté, co žena zastavila svůj vůz a šla do lesa, zaútočil. Po ženě chtěl peníze, ta mu je však odmítla vydat, a tak po ní vystřelil. Naštěstí v momentě výstřelu přijelo na parkoviště další auto a útočník prchl. Zraněnou ženu převezli do nemocnice, kde se zotavuje ze střelného poranění a prodělaného šoku.

"Ukázali mi jeho fotografii a byl to asi on, byl to určitě on," uvedla v televizi otřesená žena krátce po útoku.

Policisté začali na případu ihned intenzivně pracovat. "Nejdůležitější bylo zajištění veškerých stop z místa činu," řekl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa s tím, že hned 29. září, tedy den po útoku, policisté při dalším důkladném ohledání místa střelby a jeho okolí, s pomocí dvou policejních psů a minohledačkou zajistili dvě nábojnice. "Nábojnice jsou pravděpodobně z pistole pachatele," doplnil Truxa.

Díky tomu můžou policisté vyloučit, že pachatel střílel ze stejné zbraně, jakou použil Lubina v Praze. Ani popis střílejícího ze Řevničova se neshoduje s popisem Lubiny.

Policie teď žádá veřejnost o pomoc při získávání jakýchkoliv poznatků o osobě neznámého střelce, zároveň upozorňují, že muž je nebezpečný a ozbrojený.

Policie přijímá informace na mobilním telefonu 602 133 550.

Reklama

Související témata:

Související články

Lubina na ženu u Řevničova nestřílel

Totožnost střelce od Řevničova je stále neznámá. Policie ve čtvrtek téměř vyloučila, že šlo o Davida Lubinu, hledaného pro vraždu Michala Velíška.

Výběr článků

Načítám