Hlavní obsah

Podnikatel Horsky prohrál soud s nájemníky

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Podnikatel Jan David Horsky musí zajistit dodávku pitné vody do jednotlivých bytů žalobců a zajistit odvádění odpadních vod z těchto bytů. Ve středu o tom rozhodl po více než čtyřhodinovém jednání děčínský okresní soud.

Článek

Horsky byl děčínskými kriminalisty 7. září obviněn z neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. "Vyhověla jsem tak plně žalobě," řekl Právu předsedkyně senátu Jana Havlová.

Jako první na dotazy soudkyně odpovídala Iveta Kardianová, mluvčí Severočeských vodovodů a kanalizací. "Ve zmíněných objektech bude voda uzavřena do té doby, dokud jejich majitel s naší společností nepodepíše potřebné smlouvy," prohlásila lakonicky zástupkyně vodařů. Horsky nechal v několika vlastních domech v Děčíně před osmi měsíci odpojit nájemníkům vodu a lidem v jednom objektu chce zastavit i dodávky plynu a elektřiny.

Soud tak měl rozhodnout, zda je právo na straně nájemníků šesti domů, kteří žalobu podali, nebo zda byl postup majitele domů oprávněný. Ten se ze zdravotních důvodů soudního jednání nezůčastnil. Horsky tvrdí, že mu nájemníci dluží celkem deset miliónů korun, ti to ale popírají, podle nich je chce vystěhovat, proto jim ztrpčuje život v domě.

V Děčíně vlastní Horsky 16 bytových domů. "Celkem 14 domů koupil od radnice, která se nabídla, že domy odkoupí zpět. Horsky na to ale nereaguje," sdělila Právu mluvčí města Romana Silvarová.

Reklama

Související témata:

Související články

Část Děčína je bez vody

Od úterního dodpoledne je 51 bytů v Děčíně bez vody. Majitel osmi domů, děčínský podnikatel Jan David Horsky již rok a půl odmítá uzavřít smlouvu o dodávkách...

Výběr článků

Načítám