Hlavní obsah

Žhář zapálil na sídlišti luxusní audi

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Neznámý žhář zapálil v noci na středu v Brněnské ulici na plzeňském sídlišti Vinice luxusní vůz Audi A6 patřící podnikateli, který vlastní velkoobchod s plošným materiálem. Oheň se potom rozšířil na další dvě zaparkovaná vozidla - Fiat Brava a Opel Ascona, které zničil.

Článek

"Když jsme přijeli na místo, z aut šlehaly třímetrové plameny," řekl Právu na místě jeden z hasičů. Podle vyšetřovatele hasičského záchranného sboru Jiřího Saksla žhář polil hořlavinou levé přední kolo. V jednom z hořících vozidel byly v kufru navíc ještě uložené tři dvacetilitrové kanystry s benzínem, které se hasičům podařilo včas dostat do bezpečí.

"Přijel jsem v deset večer a auto bylo v pořádku. Pak mě vzbudil soused, že před barákem hoří auta. To má na svědomí zřejmě moje bývalá manželka, se kterou mám stále nějaké spory a která už mě chtěla nechat zabít. Nemůže se smířit s tím, že jsem ji odmítl platit výživné na syna 50 tisíc měsíčně," řekl na místě podnikatel. Škodu hasiči vyčíslili na několik set tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám