Hlavní obsah

Každý třináctý řidič jel kolem školy rychle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Každý třináctý řidič, který projel v první dva zářijové dny kolem školy a změřili ho policisté, překročil povolenou rychlost. Vyplývá to z výsledků každoroční dopravní akce, které v úterý zveřejnila policie. Policisté zkontrolovali více než 50 tisíc aut.

Článek

"Na silnicích se při akci vystřídalo 3 222 dopravních a pořádkových policistů, vypomáhali i kriminalisté a příslušníci cizinecké a pohraniční policie. Zaměřovali se především na úseky silnic v blízkosti základních škol a kontrolovali správné přecházení chodců, jízdu na červenou a používání bezpečnostních pásů a dětských autosedaček," sdělil Novinkám David Kubalák z policejního prezídia.

Policisté zjistili 11 204 přestupků, nejvíce nedodržení stanovené rychlosti, překročilo ji 3848 řidičů. Přes dva tisíce řidičů nebylo připoutáno, 31 řidičů převáželo dítě bez autosedačky, dálniční známka chyběla na 82 kontrolovaných vozech.

Policisté načapali bez řidičáku 65 řidičů a pod vlivem alkoholu sedělo za volantem 99 lidí.

"Kontroly se týkaly nejen řidičů automobilů, ale i ostatních účastníků silničního provozu. Dopravní předpisy porušilo 155 chodců a 53 cyklistů. Policisté při akci vypátrali sedm hledaných nebo pohřešovaných osob a také tři odcizené automobily," dodal Kubalák.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám