Hlavní obsah

Policie bude na začátku školního roku střežit přechody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní prezident vyhlásil celorepublikovou dopravně-bezpečnostní akci zaměřenou na přechody. Policisté budou sledovat obě strany - dodržování pravidel ze strany řidičů i chodců. Dalším jejich úkolem bude informování o významu dětských sedaček.

Článek

Ve dnech 1. až 2. 9. 2005 proběhne celostátní akce související s bezpečností dětí při nástupu do škol. Policisté budou dohlížet na bezpečnost dětí především na přechodech pro chodce v blízkosti základních škol.

"Letos se bude kontrolovat, ale i rozdávat," říká severočeská policejní mluvčí Jana Matonohová. Kontrolovaní řidiči prý dostanou figurku pásovce Eliho, který je maskotem kampaně. Dalším tématem, na které se policie zaměří, jsou dětské autosedačky. Řidiči obdrží letáček, ve kterém si mohou přečíst, proč používat autosedačku a jaká jsou základní pravidla pro její výběr.

Děti, které cestují v osobním automobilu bez autosedačky nebo nejsou jinak připoutány, se velmi často stávají obětmi dopravních nehod. "Jen na silnicích v bývalém severočeském kraji kvůli tomu loni zemřely 3 děti. Za letošní první pololetí máme již jednu dětskou oběť," dodala severočeská mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám