Hlavní obsah

Policie zabavila další majetek uprchlého Krejčíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Finanční policie zabavila další majetek uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře a jeho ženy Kateřiny, tentokrát ve skladišti firem ve Všenorech a Mokropsech u Prahy. Většinou šlo o nábytek a elektroniku. S majetkem bylo údajně manipulováno a hrozil jeho převoz do zahraničí, uvedla ve čtvrtek Česká televize.

Článek

Kamión s Krejčířovým majetkem zadrželi policisté také v pondělí při celní deklaraci ve skladu v Králově Dvoře na Berounsku. Podle ČT měl namířeno do zahraničí mimo EU.

ČT uvedla, že policisté šli do firmy Krijcos ve Všenorech a areálu Olympia v Mokropsech najisto. To, že by tu mohl být schován Krejčířův majetek, zjistili před několika dny. Kdo sem věci schoval, ale policie nechtěla sdělit.

O zabavení věcí rodiny Krečířových rozhodlo Vrchní státní zastupitelství. "Policejní orgány zjistily, že s tímto majetkem je manipulováno a že hrozí převoz do zahraničí," řekl televizi Vladimír Tryzna ze zastupitelství. "Předpokládáme, že jsme ještě v případě Radovana Krejčíře neskončili," dodal náměstek ředitele finanční policie Tomáš Martinec.

Zabavený majetek převezme Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jeho pracovníci již v pondělí převezli kvůli bezpečnosti Krejčířovy věci ze zadrženého kamionu do utajených skladů ve Středočeském kraji. "Jedná se zhruba o 3000 položek, které budou v nejbližší době oceněny, řádově se jedná o milióny korun," řekl ČT středočeský ředitel úřadu Vladimír Hůlka.

Miliardář obviněný z přípravy vraždy a podvodů se již dva měsíce skrývá před policií. Hovoří se o tom, že utekl do zahraničí, přičemž média nejčastěji zmiňují Spojené arabské emiráty a Seychely. Minulý týden zmizela podle tisku i Krejčířova žena, viněná z praní špinavých peněz. Objevuje se podezření, že odjela za manželem do zahraničí a nehodlá se vrátit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám