Hlavní obsah

Ve Vinařicích zemřel vězeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO/VINAŘICE

Ve věznici Vinařice zemřel v sobotu vězeň, není vyloučeno, že se předávkoval drogou. Muž si odpykával čtyřletý trest za ublížení na zdraví a výtržnictví. Podle předběžné zprávy lékaře záchranné služby muži možná selhal po předávkování krevní oběh, sdělila v pondělí ČTK mluvčí vězeňské služby Michaela Hájková. Možnost předávkování potvrdí pitva.

Článek

Přestože vězeňská služba ve Vinařicích podle mluvčího zařízení Ivana Suchého průběžně kontroluje veškeré zásilky, jež vězňům přicházejí, mají zde s užíváním návykových látek problémy. Pokus pronést drogy do nápravného zařízení s ostrahou, které je určeno mužům do deseti let trestu, jeho vedení zaznamenalo už několikrát.

Naposledy v lednu, kdy byly objeveny v zásilkách pro trestance. Kvůli šíření drog, léků a mobilních telefonů do vinařické věznice státní zástupce v minulosti obžaloval celkem 26 lidí. Soud případ projednává v několika samostatných líčeních. Hlavního organizátora pašování drog do věznice už poslal soud do vězení na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám