Hlavní obsah

Policie po zápase Baníku se Sigmou obvinila několik fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Celkem pět fotbalových fanoušků zadržela policie v pondělí v souvislosti se zápasem domácí Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava. Tři fanoušci byli obviněni z trestných činů, další zřejmě čeká totéž. Policie však nejdříve musí počkat, až zadržení agresivní fanoušci vystřízliví.

Článek

Na zvládnutí fotbalového zápasu se podílely dvě stovky policistů, strážníků, které dohlížely na asi 2000 baníkovských fanoušků z celkového počtu 8000 diváků.

Hned při příjezdu ostravských fanoušků byli dva z nich zadrženi a předvedeni pro výtržnictví, neboť odpoledne v Olomouci napadli jednoho z fanoušků Sigmy Olomouc. Bili ho pěstmi, kopali a zatlačili ho do vchodu jednoho z domů, sdělila policie. Napadenému se podařilo utéct.

"Další fanoušek byl předveden na olomoucké policejní oddělení pro podezření z trestného činu hanobení národa, rasy a přesvědčení. Aby mohli policisté s ním dále komunikovat, museli počkat na jeho vystřízlivění," informovala Novinky severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Do protialkoholní záchytné stanice zase putoval mladík, kterému alkohol znemožňoval chůzi.

V průběhu utkání byl jeden fanoušek Ostravy předveden pro neuposlechnutí výzvy policisty. "Je šetřen pro přestupek a bude oznámen příslušnému správnímu orgánu k vyřešení," uvedla Bednarčíková.

Drobné šarvátky v průběhu utkání policisté již v zárodku eliminovali. Po skončení zápasu doprovodili ostravské  fanoušky na hlavní nádraží v Olomouci. "V jednom případě došlo cestou k výtržnosti. Jeden z podnapilých cestujících vyhazoval z okna vlaku prázdné láhve. Šetření bude pokračovat po jeho vystřízlivění," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám