Hlavní obsah

Za utlučení družky k smrti dostal sedm let

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Trest sedm let odnětí svobody ve věznici s ostrahou za trestný čin ublížení na zdraví vynesl Krajský soud v Hradci Králové nad jedenapadesátiletým Milanem Horváthem. Senát ho uznal vinným, že letos 5. března před půlnocí v kuchyni domu v Kojicích na Pardubicku napadl po předchozí hádce svou opilou družku. Ta zraněním následující den podlehla v nemocnici.

Článek

Odsouzený opakovanými údery pěstí do hlavy a kopanci do trupu a končetin ji způsobil těžká zranění. Zraněné ženě poté odestlal na zemi, kde ji nechal bez ošetření ležet, a sám šel spát do sousedního pokoje. Postižená následkem traumatického šoku při krvácení do břicha následujícího dne v časných ranních hodinách zemřela.

"Pokud by jí byla poskytnuta okamžitá lékařská pomoc, přežila by," uvedl soudní znalec.

Příčinou tragédie byla hádka ze žárlivosti, kterou skončilo jejich pětiměsíční soužití. Žena strávila večer se známými v restauraci a po návratu se s druhem pohádala. Sama v té době měla podle pitevního protokolu téměř tři promile alkoholu v krvi, opilý byl i Horváth.

Rozsudek dosud nenabyl právní moci, neboť obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám