Hlavní obsah

Gang vyvážel ve velkém zbraně z ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po téměř půlroční práci zadrželi v červnu policisté šest Čechů, kteří se měli podílet na rozsáhlém nelegálním vývozu zbraní. Kriminalisté prý odhalili velmi bohaté obchodní vztahy mezi mnoha pachateli, případ se asi časem ještě rozroste.

Článek

"Po téměř půlročním monitoringu obchodování se zbraněmi zadrželi v polovině minulého měsíce detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v rámci akce RAMPUŠ skupinu osob. Na Liberecku a na území Středočeského kraje a Královéhradeckého kraje zatkli detektivové celkem šest pachatelů české národnosti. Jde o 5 mužů ve věku 24 - 46 let a 1 ženu ve věku 36 let," sdělila Novinkám policejní mluvčí Blanka Kosinová.

Zadržení byli obviněni z trestných činů porušování předpisů o nakládání s kontrolovaným zbožím a technologiemi a o zahraničním obchodu s vojenským materiálem, dále z nedovoleného ozbrojování a také vývoje, výroby a držení zakázaných bojových prostředků. Z informací policie vyplývá, že zbraně prodávali někam do zahraničí, ale bližší informace zatím kriminalisté tají.

Při domovních prohlídkách bylo nalezeno větší množství nejrůznějších typů zbraní naší i zahraniční výroby, munice a počítače. Desítky zbraní nyní zkoumají experti, což bude trvat asi dva měsíce.

"Dva hlavní pachatelé (manželé) jsou v současné době ve vazbě, zbytek skupiny je vyšetřován na svobodě. Za všechny uvedené trestné činy jim hrozí maximální trest 10 let. Vzhledem k různým vztahům, které detektivové při vyšetřování rozkryli, se dá předpokládat, že vyšetřování případu je na počátku," dodala Kosinová.

Anketa

Chtěli byste, aby se zbraně u nás volně prodávali jako v USA?
Ano
37,2 %
Ne
13,4 %
Ne a české předpisy by měli ještě zpřísnit
49,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 425 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám