Hlavní obsah

Chlapeček na odrážedle se v Praze ztratil matce

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na výlet do neznáma se změnila středeční procházka s matkou v pražských Letenských sadech pro dvouletého chlapečka. Vyrazil na odrážedle z parku až dolů na nábřeží, kde si ho všiml projíždějící cyklista. Ten pak zavolal strážníky a zanedlouho přiběhla i zoufalá matka dítěte, která předtím volala na tísňovou linku, že potomka marně hledá.

Záznam z linky městské policie: Ztracený chlapeček na odrážedleVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Zřejmě chvíle nepozornosti 34leté matky stála za dramatem, které pak prožila při hledání chlapečka. Dítě nebojácně vyrazilo z letenského parku dolů k řece na nábřeží. Na odrážedle svištělo po úzkém chodníku podél frekventované silnice směrem k ústí Letenského tunelu.

„Chlapce si naštěstí všiml kolemjedoucí cyklista, kterému bylo podezřelé, že není v doprovodu dospělé osoby. Před křižovatkou u tunelu ho dojel a převedl do bezpečí na chodník,“ sdělila mluvčí strážníků Michaela Teplá.

Padesátiletý muž pak kontaktoval městskou policii. Strážníci si na křižovatce chlapce převzali a přes operátora tísňové linky nález dítěte ohlásili. Pár minut nato se ukázalo, že zoufalá matka se rovněž ozvala operačnímu středisku. „Během chvíle se matka se svým ztraceným chlapečkem setkala,“ dodala Teplá.

Policie se případem dále nezabývá, podle mluvčí strážníci nezjistili žádné podezření, že by například matka zanedbala péči o dítě. Jednalo se o nešťastnou souhru okolností, kdy zkrátka chlapeček zmizel z dohledu.

Reklama

Výběr článků

Načítám