Hlavní obsah

Někdo utýral v Budějovicích psa a hodil ho k popelnicím

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté hledají pachatele, který v minulých dnech v Českých Budějovicích utýral stafordšírského teriéra a pak odhodil jeho tělo k popelnicím. Případ jim předali českobudějovičtí strážníci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu nám volal muž, že tělo psa nalezl u kontejnerů v Krčínově ulici. Pes byl částečně schovaný v igelitovém pytli a sportovní látkové tašce a ležel před nádobami na odpad,“ sdělila Právu mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková. Upozornila, že se jedná o stafordšírského teriéra světle hnědé barvy.

„Mrtvé zvíře bylo zjevně vyhublé a neslo zjevné známky týrání. Majitele psa se však na místě zjistit nepodařilo. Pes totiž nebyl označen čipem ani jiným identifikačním znamením,“ podotkla mluvčí strážníků.

Ti kontaktovali státní policisty a společně tělo psa převezli do Státního veterinárního ústavu v Českých Budějovicích. Policisté tak budou zjišťovat, kdo zvíře utýral a odhodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám