Hlavní obsah

Kombajn pole na Přerovsku nedosekal, zcela shořel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu přes čtyři miliony korun způsobil v úterý odpoledne požár na poli u Jezernice nedaleko Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Hořel tam kombajn, plameny stroj zcela zničily, informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár kombajnu na Přerovsku

Článek

Na místě zasahovaly dvě profesionální hasičské jednotky a pět jednotek dobrovolných hasičů. Požár se jim podařilo zlikvidovat během hodiny a půl.

„Ke zdolání plamenů nasadili hasiči tři proudy. K hašení použili také pěnu, protože v palivové nádrži stroje bylo přes 500 litrů nafty,“ uvedla Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár kombajnu na Přerovsku

Z kombajnu nakonec zbylo jen ohořelé torzo a ohořela i část pole. Zabránit dalším škodám pomohl podle Balážové majitel přilehlého pole, který hořící kombajn rychle oboral traktorem.

„Majitel rovněž s pomocí dalšího kombajnu sklidil nejbližší zralé plodiny, a tak pomohl plochu zabezpečit proti možnému šíření ohně. Prostor okolo stroje hasiči také preventivně prolili vodou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár kombajnu na Přerovsku

Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám