Hlavní obsah

Flaška vodky a za volant: Řidič na Pardubicku nadýchal přes čtyři promile

Novinky, kub
Borek

Pardubická policie vyšetřuje případ silně opilého řidiče, který svou jízdou ohrožoval ostatní šoféry na silnici. Muž podle svědka nakonec zastavil a vypotácel se do svého domu, kam si pro něj přijeli policisté. Řidič nadýchal 4,18 promile.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na podezřelého řidiče upozornil policii přes tísňovou linku jiný šofér, který se cítil ohrožený jízdou vozidla Audi A6 v obci Borek na Pardubicku.

„Následně ukázal, kde stojí zmiňované vozidlo. Dále uvedl, že z vozidla vystoupil řidič a vrávoravým krokem odešel do domu, před kterým zaparkoval,“ sdělila v úterý mluvčí policie Dita Holečková s tím, že se incident stal v předešlých dnech.

Policisté zazvonili na zvonek u domu a otevřel jim muž, ze kterého byl silně cítit alkohol, svědek rovněž potvrdil, že je to zmíněný řidič.

„Padesátiletý cizinec se přiznal, že skutečně vozidlo řídil. Při první dechové zkoušce nadýchal 3,81 promile alkoholu, při druhé dokonce 4,18 promile. Následně policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ upřesnila mluvčí.

ČTYŘPROMILOVÝ ŘIDIČ NA KRÁLOVÉHRADECKU
Dva dny jsem pil vodku, přiznal policii

Po vystřízlivění řidič uvedl, že před jízdou vypil téměř půl litru vodky. „Policisté muži sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Holečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám