Hlavní obsah

Řidič na Královéhradecku nadýchal čtyři promile. Dva dny jsem pil vodku, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Téměř čtyři promile nadýchal 42letý cizinec ve voze Hyundai Santafe, kterého policisté v neděli zastavili při silniční kontrole na Královéhradecku. Muž následně uvedl, že dva dny pil vodku, ale to prý bylo před dvěma dny. Soud mu již uložil zákaz řízení a vyhostil jej z České republiky.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté zastavili auto u obce Nechanice v neděli odpoledne a v rámci rutinní kontroly došlo i na dechovou zkoušku.

„Přístroj ukázal výsledek téměř 3,9 promile. Policisté muži zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a muže převezli na záchytnou protialkoholní stanici,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

V pondělí po vystřízlivění policisté muže vyslechli. Cizinec řekl, že ve čtvrtek a v pátek pil s kamarádem vodku. V sobotu si už nedal ani panáka a v neděli vyrazil na cesty. Vůbec si podle policie nepřipouštěl, že by ještě mohl být opilý.

Případ byl projednán ve zkráceném řízení během pár dní. „Policisté mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V úterý byl postaven před soudce, který mu uložil dvouletý zákaz řízení a na dva roky ho z České republiky vyhostil,“ uzavřela Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám