Hlavní obsah

Policie opět zasahovala v areálu lounské vagonky. Ze samopalu tentokrát nestřílela

Louny

Policisté v noci na pondělí po týdnu znovu zasahovali v areálu lounské vagonky. Nikdo nebyl zraněn a policisté tentokrát nemuseli použít varovný výstřel ze samopalu. Výrobce vagónů je v úpadku, insolvenční správkyně nyní provádí inventarizaci majetku.

BEZ KOMENTÁŘE: Konflikt u firmy v Lounech Video: Aktu.cz

 
Článek

„Po jedné hodině ráno nám byla oznámena konfliktní situace v lounské firmě. Policisté na místě činili kroky k zajištění bezpečnosti osob a majetku,” uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová. Během zásahu policisté nepoužili donucovací prostředky.

„Nyní zjišťujeme, zda došlo k protiprávnímu jednání, a situaci u firmy stále monitorujeme,” uvedla Pilařová.

V areálu zasahovali policisté už před týdnem, tehdy padl i výstražný výstřel, protiprávní jednání nezjistili. Insolvenční správkyně Petra Hýsková tehdy uvedla, že do areálu Heavy Machinery Services (HMS), dříve Legios, pronikly asi tři desítky mužů, kteří vyvolali potyčku s ostrahou. Proti postupu správkyně se ohradila společnost HMS.

Výrobce vagonů je v úpadku od února 2014, věřitelům dluží přes 3,3 miliardy korun. Krajský soud v Českých Budějovicích, který insolvenci řeší, před pár dny znovu zamítl reorganizaci společnosti HMS. Soud zároveň na majetek firmy prohlásil konkurz a na 21. srpna svolal schůzi věřitelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám