Hlavní obsah

Ozbrojený konflikt před firmou v Lounech, policie střílela ze samopalu

Novinky, ČTK, kub, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny
Aktualizováno

Policie od pondělního rána zasahuje u konfliktu, který vznikl před lounskou firmou, zajišťuje bezpečnost v okolí. Podle informací agentury Aktu.cz se jedná o areál výrobce vagonů Heavy Machinery a policie musela při konfliktu použít varovný výstřel ze samopalu.

BEZ KOMENTÁŘE: Konflikt u firmy v Lounech Video: Aktu.cz

 
Článek

„Řešíme situaci v lounské firmě. Jedná se o složitý právní problém a my zjišťujeme, zda dochází k protiprávnímu jednání. Jelikož došlo ke konfliktní situaci, policie je na místě, aby zajistila bezpečnost," sdělila mluvčí policie Irena Pilařová.

Podle Aktu.cz insolvenční správkyně chtěla pokračovat v areálu firmy Heavy Machinery services, dříve Legios Loco, v inventarizaci majetku. Tomu ale zabránila skupina ozbrojená například tyčemi.

Policie musela situaci zklidnit také varovným výstřelem, podle agentury střílela dvoučlenná hlídka ze samopalu. Zaměstnanci nesmějí dovnitř firmy.

Lounská společnost Heavy Machinery Services v minulosti opakovaně měnila název. Působila pod názvem Lostr (Lounské strojírny), od roku 2013 se jmenovala Legios. Pod současným názvem působí od roku 2014. Společnost se zabývá výrobou a servisem železničních nákladních vagonů a výrobou náhradních dílů.

V roce 2014 bylo zahájeno insolvenční řízení. Podle říjnové zprávy serveru iRozhlas měla společnost věřitelům dlužit téměř 3,3 miliardy korun. Podle serveru iDnes je firma spojená se stíhaným podnikatelem Františkem Savovem, který se ve Velké Británii brání vydání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám