Hlavní obsah

Z vykradené chatky si zloději odnesli mince za skoro tři miliony a lahve vína

Karlovy Vary

Více než pět tisíc stříbrných mincí za skoro tři miliony korun, přes deset lahví vína a samonabíjecí pistoli ukradla podle policie trojice mužů, kteří se vlámali do chaty u Nejdku na Karlovarsku. Zloději byli po dvou dnech dopadeni a v pátek na ně soud uvalil vazbu. Muži mohou strávit až osm let ve vězení. V úterý o tom informovala mluvčí karlovarské policie Zuzana Týřová.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ukradené mince zanedlouho našlaVideo: Policie ČR

 
Článek

Muži ve věku 23, 34 a 65 let se předposlední červnovou neděli podle policie vloupali do chatky v obci poblíž Nejdku v západních Čechách. Znehodnotili pohybové i zvukové čidlo a vylomili zámek do domku.

Tam ukradli jednak samonabíjecí pistoli za asi 25 tisíc korun a také klíče od sklepa. Ve sklepě měl majitel uschovaných asi 5500 stříbrných mincí v celkové hodnotě 2,75 milionu korun a také přes deset lahví vína. I o ně jej zloději připravili.

Foto: Policie ČR

Odcizené mince

Ne však na dlouho. Po dvou dnech rozsáhlého prověřování policisté dopadli trojici mužů, u kterých při domovních prohlídkách našli ukradené věci.

„Proti všem třem mužům zahájili trestní stíhání a obvinili je ze spáchání zločinu krádež a přečinů porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování spáchaných formou spolupachatelství,“ uvedla mluvčí.

Zároveň dodala, že všechny tři obviněné muže poslala soudkyně během pátečního odpoledne do vazební věznice.

Reklama

Výběr článků

Načítám