Hlavní obsah

Policie na Ostravsku našla skrýš plnou kradených věcí

– Ostrava
Právo, plk

Doslova loupežnické doupě objevili zcela náhodně při pátrání po ukradeném kole policisté na Ostravsku. V lese ukrytý lup obsahuje desítky předmětů, například bicykly či elektroniku.

Foto: Policie ČR

Nalezené kolo

Článek

„Některé předměty pravděpodobně pochází z trestné činnosti,“ potvrdila policejní mluvčí Gabriela Pokorná s tím, že věci policisté našli v lese několik kilometrů od Vratimova.

„Zajistili několik jízdních kol a náhradních dílů k nim, domácí elektroniku, motorové pily, notebook, telefony, nářadí a další,“ nastínila a dodala, že majitele některých věcí, například jízdního kola nebo automobilových kol, už policisté zjistili.

Nyní policie žádá případné majitele zbylých nalezených předmětů, aby kontaktovali bezplatnou linku 158.

V souvislosti s objeveným lupem pak kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro legalizaci výnosů z trestné činnosti. „V místě byly zajištěny i předměty k výrobě drog, varna pervitinu, a zbraň. Obě věci byly zaslány ke zkoumání znalců. Současně policisté prověřují i okolnosti trestného činu krádeže a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu,“ informovala Pokorná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám