Hlavní obsah

Všechny pozabíjím, děsil muž s mačetou lidi na Zlínsku

Právo, jr

V policejní cele skončil 55letý muž z obce u Otrokovic na Zlínsku, který s mačetou v ruce vyhrožoval sousedům smrtí. V lidech jeho počínání budilo obavy i proto, že v minulosti byl několikrát za násilnosti odsouzen. O incidentu z neděle informovala ve středu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž chodil v neděli večer po obci s mačetou v ruce a vyhrožoval, že všechny zabije. Když policisté zjistili, o koho jde, postupovali s velkou opatrností. Muž byl totiž v minulosti již několikrát odsouzen za ublížení na zdraví,” uvedla Kozumplíková.

„Do jeho bydliště proto potom vstoupil jako první psovod se psem a za pomoci dalších policistů se ho podařilo zadržet,“ dodala mluvčí.

V tu chvíli u sebe zadržený neměl žádnou zbraň a tvrdil, že se jedná o omyl. Soused však policistům potvrdil, že si mačetu před chvílí uschoval u něj.

Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu. „Policisté zbraň zadrželi a muže odvezli do policejní cely. Následující den se devětkrát souzený recidivista ke všemu přiznal a tvrdil, že by nikomu neublížil,“ uvedla Monika Kozumplíková. Policisté muže stíhají pro trestný čin výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám