Hlavní obsah

Muž mával v londýnském metru mačetou, použili na něj taser

Londýn

Britská policie zasáhla v pondělí proti muži, který ve stanici metra Tulse Hill mával mačetou a hlasitě u toho křičel. Použila na něj taser, tedy elektrický paralyzér použitelný na dálku. Původně byl agresor zadržen kvůli držení nebezpečné zbraně, ale když ho vyšetřil psychiatr, skončil ve vazbě na základě zákona o duševním zdraví, uvedl v úterý list The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muže s mačetou na nástupišti zneškodnila londýnská policie taseremVideo: AP

 
Článek

Devětapadesátiletý muž z Croydonu mával na nástupišti mačetou a nahlas křičel. Slyšeli ho i cestující ve vlaku. Ti byli hromadně vyzváni, aby nevystupovali, protože na nástupišti je nebezpečný muž. „Po několika minutách strojvedoucí oznámila, že byl zadržen,“ popsal cestující Conor Fortune.

Police k zneškodnění agresora použila taser. Muž upadl na zem a zaklel, pak ho obklopilo několik policistů.

Podle posledních dostupných čísel z Anglie a Walesu použila policie za dvanáct měsíců do konce března 2018 taser v 750 případech, které skončily zadržením podle zákona o duševním zdraví. Oliver Feeley-Spargue z britské odbočky Amnesty International řekl, že organizace je „znepokojena alarmujícím nárůstem nadužívání taseru proti ohroženým lidem a menšinám včetně osob s duševními zdravotními potížemi“.

V tomto případě si však policisté nejspíš zásah obhájí. „Byl to docela děsivý incident pro cestující ve stanici nebo ve vlacích v Tulse Hill. Jsem zejména vděčný našim kolegům z metropolitní policie, kteří odvedli skvělou práci při zadržení tohoto muže,“ uvedl Robin Smith z britské dopravní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám