Hlavní obsah

Znásilnili mě, tvrdila dívka policistům. Lží chtěla pomoci kamarádovi

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vymyšleným znásilněním chtěla od trestu za řízení v opilosti pomoci osmnáctiletá dívka svému o tři roky staršímu kamarádovi. Případ se stal v noci ze soboty na neděli na Karvinsku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pro policisty neobvyklý příběh začal běžnou silniční kontrolou. „Policisté zastavili osobní vozidlo, které řídil jednadvacetiletý muž. Při kontrole provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla pozitivní na alkohol,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že osmnáctiletá spolucestující během řešení přestupku policistům oznámila, že se ji pokusil znásilnit neznámý muž.

„Na místo byli proto okamžitě povoláni policisté karvinské kriminální služby, kteří oznámení začali prověřovat. Dívka jim velmi barvitě popsala, že ji v městském parku oslovil neznámý muž, který se ji pokusil znásilnit,“ uvedla a dodala, že i u dívky byla dechová zkouška na alkohol pozitivní.

Vyšetřovatelům se však některá její slova nezdála. „Po předložení nesrovnalostí ve výpovědi se dívka přiznala, že si vše vymyslela. Jako důvod uvedla, že chtěla pomoci kamarádovi, který seděl za volantem pod vlivem alkoholu,“ sdělila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám