Hlavní obsah

Muž, který zavinil tragickou nehodu na Olomoucku, řídil opilý

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policisté obvinili ze tří trestných činů 35letého muže, který podle nich řídil v pondělí v noci opilý osobní auto Nissan Primera, které havarovalo na katastru obce Náklo na Olomoucku. Při nehodě zemřela jeho o dva roky mladší spolujezdkyně. Právo o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Osobní auto se převrátilo na střechu.

Článek

Krátce po nehodě nebylo zřejmé, kdo auto řídil. Při vyšetřování policisté zjistili, že za volantem seděl právě 35letý muž. Řídil i přesto, že má uložen zákaz řízení motorových vozidel a orientační dechová zkouška u něj navíc prokázala požití alkoholu před jízdou.

Kriminalisté muže obvinili ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Za ty mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala Urbánková s tím, že na muže byla uvalena vazba. Z jakého důvodu je umístěn do vazby, mluvčí nesdělila.

Nehoda se stala kolem dvaadvacáté hodiny na komunikaci č. 635, souběžně vedoucí s dálnicí D35. Osobní vozidlo s dvoučlennou osádkou, které jelo ve směru od Olomouce, vjelo v blízkosti autobusové zastávky vlevo, mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám