Hlavní obsah

Bral jsem ji jako sestru, řekl u soudu muž, jemuž měla obžalovaná zavraždit rodiče

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

U Krajského soudu v Českých Budějovicích pokračoval ve středu případ dvojnásobné vraždy 59letého muže a jeho 54leté manželky v mobilním domku v Dobešicích na Písecku. Obžalobě čelí 29letá Michaela Krajčová a o pět let starší Ján Moncoľ ze Slovenska. Svědci ve středu vypověděli, že starší manželský pár bral Krajčovou jako vlastní dceru, a nakonec na to doplatil.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Ján Moncoľ a Michaela Krajčová u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Článek

„Já jsem ji bral jako sestru. Naši vždycky chtěli dceru, oblíbili si ji a jako dceru ji brali,“ uvedl syn zavražděných manželů. Jeho rodiče podle něj dali Krajčové práci ve své firmě a dovolili jí, aby u nich měla přechodné bydliště. Matka s ní prý jednala jako s kamarádkou a otec se snažil vést ji k zodpovědnosti. „Je pravda, že se někdy i hádali,“ připustil svědek.

Moncoľ u výslechu uvedl, že do mobilního domku jeli s Krajčovou před vraždou kvůli tomu, že ji prý starší muž znásilnil, a chtěli odškodnění. „To se mi zdá krajně nepravděpodobné. Rodiče měli krásný vztah, kde nebylo pro nevěru nebo něco podobného místo,“ podotkl svědek.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Ján Moncoľ a Michaela Krajčová u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Další syn zavražděných, který v domku své mrtvé rodiče našel, zmínil, že jejich náklonnost ke Krajčové moc nechápal. „Když jsem sekal zahradu, tak jsem tam byl jako na zahradě a ona jako doma,“ podotkl syn.

Bydlela u nich rok

Zmínil také, že Krajčová bydlela u jeho rodičů asi rok. On k ní netrpěl ani nevraživostí, ani nadšením. „Na vztah to holka není, v hlavě toho moc nemá, ale dokázala být milá. V očích mi něco nesedělo a nesedí dodnes,“ zhodnotil Krajčovou syn zavražděných.

K vraždě v mobilním domku došlo 7. ledna loňského roku. Podle obžaloby Moncoľ s Krajčovou staršího muže i jeho manželku ubodali po hádce kuchyňskými noži. Zasadili jim přes dvacet ran a oběti na místě vykrvácely. Pak obžalovaní vzali klíče od bytu v Záhoří a ukradli trezor, ve kterém bylo 400 tisíc korun. Za loupežnou vraždu jim hrozí až výjimečný trest doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám