Hlavní obsah

Policie dopadla podezřelého z vraždy v Praze. Oběť si vybral náhodně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté dopadli podezřelého z vraždy ženy v pražském Kamýku ze začátku května. Jeho útok byl podle zjištění kriminalistů náhodný, s obětí se neznal. Detektivové ho vedle vraždy obvinili také ze znásilnění. Muž po činu v bytě založil požár.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu v pražském KamýkuVideo: Novinky

 
Článek

Kriminalisté zadrželi 33letého podezřelého už den po vraždě v Praze, informovali o tom ale až nyní ve středu. Dopadení nebylo podle mluvčího policie Tomáše Hulana jednoduché, protože útočník se s obětí neznali.

„Osoby mezi sebou neměly žádný vztah, ba co víc, následné prošetřování ukázalo, že se žena stala obětí tohoto násilného skutku pouze náhodou,“ uvedl Hulan.

Během vyšetřování detektivové přišli také na to, že muž má na svědomí ještě další skutek. Před půl rokem se měl dopustit znásilnění v Praze 4. Proto byl obviněn nejen z vraždy, ale i ze znásilnění. Kriminalisté se navíc domnívají, že má na svědomí i další činy. Hrozí mu 20 let vězení nebo výjimečný trest. Muž je ve vazbě.

Užíval drogy

„K obviněnému kriminalisté také zjistili, že je konzumentem omamných a psychotropních látek. Z toho důvodu zadali kromě jiného i znalecký posudek ke zjištění, jak dalece se mohlo užívání drog promítnout do násilnického jednání obviněného,“ konstatoval mluvčí policie.

Čin se odehrál 2. května v Hasově ulici. K požáru bytu vyjeli policisté a hasiči kolem desáté hodiny dopoledne. Uvnitř bytu našli kromě oběti také munici včetně granátu. Pyrotechnik následně uvedl, že munice nebyla funkční, policisté však museli z domu evakuovat 78 lidí. Obětí vraždy byla 56letá žena, která byla v době činu v bytě sama. Po činu obviněný založil požár, aby zamaskoval stopy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám