Hlavní obsah

Požár v bytě s mrtvou ženou v Praze založil vrah. Zakrvácený utekl

Praha

Mrtvá žena, kterou našli ve čtvrtek ráno po požáru v pražském Kamýku, byla zavražděna. Pachatel či pachatelé pak v bytě založili požár, aby zakryli stopy. V pátek o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan. Po vrahovi policisté pátrají a prosí o pomoc svědky.

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru bytu zemřela v Praze žena Video: Novinky

 
Článek

Policie upřesnila, že obětí je 56letá žena. Zemřela mezi půl osmou ráno a půl desátou dopoledne. V bytě byla v době vraždy sama.

„Pachatel či pachatelé založili po vraždě v bytě úmyslně požár, kterým chtěli jak zamaskovat skutek samotný, tak zničit stopy,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté žádají svědky, kteří se v uvedenou dobu pohybovali v Hasově ulici a všimli si osoby se zakrváceným oděvem či zraněním na rukou, aby se přihlásili policii. Zároveň prosí zdravotníky a lékaře z nemocnic, aby jim dali vědět, pokud ošetřovali člověka s podezřelým zraněním.

„Dále žádáme každého, kdo v danou dobu projížděl ulicí Hasova a dalšími přilehlými a má ve vozidle palubní kameru, ať se přihlásí a kriminalistům poskytne videa z těchto zařízení. Na videu může mít zachycenu hledanou osobu, aniž by o tom věděl,“ požádal Hulan. Veškeré informace přijme linka 158.

K požáru bytu vyjeli policisté a hasiči ve čtvrtek kolem desáté hodiny. Uvnitř bytu našli kromě oběti také munici včetně granátu. Pyrotechnik následně uvedl, že munice nebyla funkční. Policisté však museli z domu evakuovat 78 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám