Hlavní obsah

Dítě v Kolíně na nádraží přebíhalo koleje mezi nástupišti, srazil ho vlak

– Kolín • Aktualizováno
Novinky, kub, ok

Záchranáři zasahovali v úterý dopoledne na nádraží v Kolíně, kde se střetl vlak s dítětem. Zdravotníci jej přepravili vrtulníkem do nemocnice s vážným zraněním hlavy. Zraněné bylo i druhé dítě, které ale nesrazil vlak. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Podle mluvčí děti přebíhaly koleje mezi nástupišti.

Foto: HZS Středočeského kraje

Dítě převezl vrtulník do nemocnice.

Článek

Nehoda se stala krátce po 11:30. Záchranka věk ani pohlaví dětí neupřesnila, podle její mluvčí Petry Effenbergerové se zranily dvě děti školního věku.

„Jedno z nich utrpělo vážný úraz hlavy,” sdělila mluvčí s tím, že musela být použita plicní ventilace a dítě letělo do nemocnice vrtulníkem.

Druhé dítě mělo lehké zranění ruky, zdravotníci jej přepravili do nemocnice sanitkou.

„Při přebíhání mezi nástupišti došlo ke střetu s nezletilou osobou. Do druhé osoby vlak nenarazil. Přesné příčiny nehody policisté vyšetřují,“ řekla Novinkám mluvčí policie Martina Fejfarová. Jak došlo ke zranění druhého dítěte, není zatím jasné.

Nehoda se podle ČTK stala u pátého nástupiště. Na nádraží v Kolíně jsou pro cestující k dispozici podchody. Provoz vlaků je kvůli nehodě omezen, nezpůsobuje to ale vážnější komplikace.

Reklama

Výběr článků

Načítám