Hlavní obsah

Dal prodavačce pěstí, jiné hrozil nožem: Policie hledá lupiče z Ostravy

Novinky, kub
Ostrava

Ostravští kriminalisté vyšetřují dva případy násilných loupeží v obchodech a pátrají po muži, který by podle nich měl mít oba skutky na svědomí. Lupič v jednom případě bil prodavačku pěstí, v dalším vyhrožoval nožem. Policie zveřejnila záznamy z bezpečnostních kamer, které podezřelého zachytily.

Policie vyšetřuje loupeže v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

První loupež se stala v sobotu 11. května kolem páté hodiny odpoledne v Moravské Ostravě, která je částí severomoravské metropole. „Muž dvacetileté zaměstnankyni provozovny hrozil nožem a újmou na zdraví či životě. Zmocnil se financí a z místa utekl,“ sdělila v úterý mluvčí policie Gabriela Pokorná.

K dalšímu přepadení došlo dva dny poté zhruba o půl druhé odpoledne v prodejně v Ostravě-Porubě. Podezřelý podle vyšetřovatelů nejdřív předstíral, že si vybírá oblečení, nakonec zaútočil na prodavačku.

„Žena byla poté, co otevřela pokladnu, fyzicky napadena,“ uvedla mluvčí s tím, že muž 40letou prodavačku zbil pěstí a ještě do ní kopal. „Muž se opět zmocnil peněz, ženě ještě pohrozil újmou na životě a místo opustil,“ popsala Pokorná.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje loupeže v Ostravě

Ke zranění obětí nakonec nedošlo, škodu vyčíslili kriminalisté na nejméně 35 000 korun.

Policisté při vyšetřování podle mluvčí zjistili, že oba případy zřejmě spojuje stejný podezřelý. „Jakékoliv informace svědků k identitě neznámého muže přijmeme na lince 158. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ upřesnila Pokorná.

Reklama

Výběr článků

Načítám