Hlavní obsah

Ředitel školy z Kroměřížska prohrál v kasinu peníze na kurzy plavání i školu v přírodě

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než čtyři sta tisíc korun si přisvojil ředitel základní a mateřské školy na Kroměřížsku. Peníze, které byly určené do fondu kulturních a sociálních potřeb, na kurzy plavání či na úhradu školy v přírodě, prohrál v kasinu. Policisté již muže obvinili ze zpronevěry. Hrozí mu až pětileté vězení a peněžitý trest.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Čtyřiapadesátiletý muž svěřené peníze zpronevěřil v druhé polovině loňského roku. Jednalo se o téměř čtyři sta šestnáct tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Prostřednictvím svěřené platební karty provedl bezmála tři desítky výběrů z bankovních účtů školy sloužících pro účely fondu kulturních a sociálních potřeb a získal tak

Přes 364 tisíc korun získal pomocí svěřené platební karty při třech desítkách výběrů z bankovních účtů. „Dále od žáků školy přijal 57 tisíc korun na úhradu školy v přírodě. Z této částky si ponechal bezmála 49 tisíc korun,“ podotkla mluvčí s tím, že od rodičů dále přijal 12 tisíc korun na kurz plavání. Z těchto peněz si vzal tisíc korun.

„Kromě toho si ponechal i necelých patnáct set korun na stravné od zaměstnanců školy. Veškeré tyto finanční prostředky prohrál v kasinu nebo použil pro vlastní potřebu,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám