Hlavní obsah

Pád z mostu na Břeclavsku byl zřejmě pokus o sebevraždu

Právo, Novinky, miv, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Policie z Břeclavska vyšetřuje pokus o sebevraždu muže, který spadl ve čtvrtek z mostu nad železniční tratí vedoucí do Vídně. Muž se zřítil z výšky zhruba patnácti metrů a skončil v nemocnici. Krátce před tím záchranáři zaznamenali volání na tísňovou linku, kde člověk hrozil sebevraždou. Nakonec se ukázalo, že to byl někdo jiný.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Most Oskar se stal místem mimořádné události.

Článek

„Nejdřív jsme přijali oznámení o pokusu o sebevraždu na železničním mostě přes Dyji,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

O hodinu později záchranáři vyjeli ke kilometr vzdálenému mostu. Z ocelové konstrukce u místní části Poštorná totiž spadl do kolejiště osmadvacetiletý muž.

Mluvčí policie Novinkám potvrdila, že se jednalo o někoho jiného, než o člověka z předchozího hlášení.

Incident, při němž spadl muž na koleje, se stal krátce před 17. hodinou. Policisté se dozvěděli, že se na konstrukci mostu pohybuje člověk. Než dorazili, dotyčný spadl do kolejí.

Hasiči a policisté se zapojili do poskytování první pomoci. Provoz na trati do Rakouska se zastavil.

„Zraněný byl po pádu v bezvědomí, policisté a hasiči zahájili resuscitaci. Na místo vyjela pozemní posádka záchranářů a vzlétl vrtulník leteckých záchranářů. Muž utrpěl mnohačetná zranění, s umělou plicní ventilací ho vrtulník dopravil na traumacentrum brněnské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

„Policejní hlídka zjistila, že muž spadl z konstrukce z výšky kolem čtrnácti metrů. Jednou z možných příčin pádu, které v současnosti kriminalisté prověřují, může být i pokus o sebevraždu,“ uvedla Haraštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám