Hlavní obsah

Děti v Karviné údajně ubily kočku, případ prověřuje policie

Právo, hon
Karviná

Karvinská policie začala prověřovat případ ubití kočky, který vzbudil o víkendu rozruch na sociálních sítích. Skutečnost, že skupina pěti malých chlapců surově ubila bezbranné zvíře, vyšla najevo během víkendu na Facebooku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O tom, že děti na ulici ubily kočku, napsali na Facebook očití svědci. „Řvala jsem na ně, ať přestanou, ale bylo už pozdě. Utekli,“ napsala jedna z uživatelek.

Na základě těchto informací se do věci vložila policie. „Zahájili jsme úkony trestního řízení ve věci přečinu týrání zvířat. Již v tuto chvíli máme indicie, které povedou ke konkrétním osobám. Je možné, že trestní řízení bude rozšířeno o přečin výtržnictví,“ uvedla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Vzhledem k tomu, že všichni podezřelí jsou s největší pravděpodobností nezletilí, policie po zdokumentování případu kauzu odloží a případem se bude zabývat sociální odbor radnice.

Primátor se prý domluvil s policií

K případu se vyjádřil i primátor města Jan Wolf (ČSSD). „Zkontaktoval jsem se s Policií České republiky a domluvili jsme se na tom, že tento případ dořeší a viníci budou potrestáni. Protože pokud by jim tohle prošlo bez trestu, tak by v tom příště mohli pokračovat,“ konstatoval primátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám