Hlavní obsah

Trolejbus v Brně náhle zatočil, ukazuje video ze srážky s tramvají

Právo, Novinky, ok, vtk, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Starosta městské části Brno-Bohunice Antonín Crha zveřejnil ve čtvrtek na Facebooku video zachycující srážku trolejbusu a tramvaje v Brně. Při nehodě se zranilo 40 lidí, z toho 13 těžce.

Srážka trolejbusu s tramvají v BrněVideo: Facebook Antonína Crhy

 
Článek

Na videu lze vidět, že trolejbus jede rovně po kolejích a náhle zabočí přímo do jízdní dráhy tramvaje, se kterou se srazí. Starosta Crha k videu Právu řekl, že mu jej někdo poslal, ale už neví kdo. Video zřejmě někdo nahrál při promítání na plátno, bližší informace k jeho vzniku ale nejsou známy.

Policisté ve středu uvedli, že příčiny nehody stále vyšetřují, ale preferují technickou závadu. „Z ohledání místa dopravní nehody a dalších dosud provedených úkonů trestního řízení se jeví jako nejpravděpodobnější verze technická závada na trolejbusu,“ sdělil ve středu mluvčí policie Jan Šváb.

Nehodu vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Letecké záběry nehody tramvaje s trolejbusem v BrněVideo: Policie ČR

Neštěstí se stalo v pondělí po půl druhé odpoledne na křižovatce ulic Masná a Křenová. Záchranáři ošetřili 40 lidí, třináct pacientů mělo těžká zranění. Drážní inspekce sdělila, že tramvaj jela bez cestujících s označením jako služební jízda. Škoda byla odhadnuta na více než milion korun.

Ozvali se poškození

Na speciální linku zřízenou dopravním podnikem se ozvalo zatím deset postižených cestujících. „Jedná se ve většině případů o materiální požadavky cestujících, v jednom případě požádal účastník dopravní nehody i o psychologickou pomoc,“ uvedl ředitel DPMB Miloš Havránek.

Srážka trolejbusu s tramvají v Brně

Jak doplnil, podle posledních informací PČR i vyšetřovatelů z Drážní inspekce se pracuje se dvěma verzemi příčiny srážky tramvaje s trolejbusem. Jde o selhání techniky či řidiče. V případě techniky se bude dál podrobně zjišťovat možná příčina závady.

„My v současné době zajišťujeme patřičnou dokumentaci pro případ, že by si ji například policie vyžádala a také se snažíme analyzovat příčiny v širších souvislostech. Patří k nim například stav komunikací v celém městě, propustnost některých úseků, kde dopravu provádíme a podobně,“ doplnil Havránek s tím, že požadavky všech cestujících například bolestné, náklady na léčení, úhradu za poničené šaty a podobně budou vyřízeny.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda trolejbusu a tramvaje v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám